Jäsenhuone|TyöhuoneARPAJAISET 2011Ilmoittautuminen

VOIMAILU - WEIGHTLIFTING AND POWERLIFTING

Peruskoululaisten kisoihin v 2016 osallistuneet sekä valmentaja

KARVIAN KIRIN VOIMAILUJAOSTO - THE WEIGHLIFTING AND POWERLIFTING DIVISION OF KARVIAN KIRI

Voimailujaoston toiminta käsittää painonnoston sekä voimanoston valmennusta ja kilpailutoimintaa. - The division organises training and competitions in weightlifting and powerlifting.

LAJIKUVAUKSET:

Painonnosto on olympialaji, joka koostuu kahdesta pääliikkeestä; tempauksesta ja työnnöstä. Ne kuuluvat olennaisesti useiden urheilulajien lihasvoimaharjoitteluun ja sopivat siten erinomaisesti myös muiden urheiluharrastusten rinnalle. Tekniikoiden oppiminen mahdollisimman nuorena edesauttaa kaikkea lihaskuntoharjoittelua myös myöhemmällä iällä, tulipa sinusta painonnostaja tai ei.

Voimanosto kehittyi omaksi lajikseen painonnostosta 1970-luvun alussa ja sai lisäpontta kun punnerrus poistettiin painonnostosta vuoden 1972 olympialaisten jälkeen. Lajin kattojärjestö on Suomen voimanostoliito (SVNL), joka toimii kansainvälisen voimanostoliiton (IPF) alaisuudessa ja säännöillä. Voimanosto on monipuolinen laji joka kehittää lihaksiston voimaa ja vahvistaa kaikkia tukikudoksia. Voimanosto koostuu kolmesta nostolajista, jotka suoritetaan järjestyksessä jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto

Karvian Kiri on liittynyt Suomen Painonnostoliiton jäseneksi vuonna 2015 sekä Suomen Voimanostoliiton jäseneksi vuonna 2018.

VOIMAILUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018:

Toiminta-ajatus ja tavoitteet

Karvialaisten ja Karviassa vaikuttavien nuorten sekä aikuisten painonnosto- ja voimaharjoittelun edistäminen sekä valmennus painonnostokilpailuihin. Seuran omien sekä kansallisten kilpailujen järjestäminen voimailulajeissa.

Toiminta ja koulutus

Tavoitteena on järjestää kaksi 1,5 tunnin ohjattua punttikouluharjoitusta viikossa. Harjoitusajat ovat tiistai klo 17 -18.30 sekä lauantai klo 15 - 16.30. Valmentajia ja tuomareita koulutetaan tarpeen mukaan. Punttikoululaisille järjestetään joka kuukausi omat salikisat, jotta voimatason kehitys näkyy selvemmin. Kauden päätteeksi osallistujille ja valmentajille järjestetään päättäjäiset, joissa voi olla virkistystoimintaa ja ruokailu.

Kilpailutoiminta

Vuoden aikana järjestetään noin 8 kpl jäsenten välisiä kisoja sekä Kirin mestaruuskisat. Osallistutaan SPNL:n ja sen jäsenseurojen järjestämiin painonnostokilpailuihin. Järjestetään kansallinen kilpailu Karvia-Päivien yhteydessä. Osallistutaan SVNL:n ja sen jäsenseurojen järjestämiin voimanostokilpailuihin. Haetaan liitolta jotain arvokilpailua järjestettäväksi. Muiden seurojen järjestämiin kisoihin osallistutaan toimitsijoina/tuomareina tms tarpeen mukaan. Muihin kisoihin osallistutaan myös voimailijoiden oman tason mukaisesti.

Talous

Tuloja saadaan mm toimintamaksuista, kisojen osallistumismaksuista, kahvioiden tuotoista, liikuntatoimen kohdeavustuksesta sekä mainos- ja sponsorituloista. Menot riippuvat siitä, miten paljon aktiivisia kilpailijoita saadaan mukaan toimintaan. Tarkoitus on, että kilpailijoille hankitaan trikoot, maksetaan kansallisten (Suomessa järjestettävien) kilpailujen osallistumismaksut sekä matkakorvaukset voimailujaoston päättämiin kilpailuihin (SM-kisat). Valmentajille maksetaan matkakorvaukset kisoihin sekä koulutuksiin.  Punttikoululaiset palkitaan jokaisen salikisan yhteydessä sekä kauden päätteeksi. Vuoden lopussa kansallisiin kilpailuihin osallistuneet saavat kannustusstipendin sekä mahdollisesti valitaan Vuoden Nais- ja Miesnostaja, jotka palkitaan lahjakortilla.

Tiedotus

Virallinen tiedotuskanava on Karvian Kirin nettisivut sekä Karvian Punttikoulun FaceBook-ryhmä.

Karvian Kirin voimailujaosto 2018

Jäsenet: